Aiempaa toimintaa ja kuvagalleria
Syksy 2024
10.9.2024 Syksyn aloitus, marjasta on moneksi
Aloitimme syksyn toiminnan ja puhuimme lempimarjoista. Kotimaiset marjat olivat tuttuja ja suosittuja olivat mm mustikka, vadelma, hilla ja puolukka. Teimme punaiset marjat riddlen yhdessä, ja opimme taas lisää marjoista. Kävimme läpi syksyn kalenteria. Päätimme tulevasta ruokakurssista. Kotimaista kalaa olisi kiva oppia valmistamaan monipuolisesti. Samoin toivottiin joukuulle vielä tapaamista, joulukahvien merkeissä. Riitta oli leiponut illan teeman mukaisesti kolmen marjalajin piirakkaa (mustikka, puolukka, vadelma), joka maistui : ), kiitos Riitta.
24.9.2024 Karjasillan martat 70 -vuotta
Juhlistimme 70 vuotta täyttänyttä yhdistystämme. Yhdistys on rekisteröity 5.7.1954. Kävimme läpi uunituoretta 70 vuotis historiikkia ja katselimme valokuvia. Joimme täytekakkukahvit.
8.10.2024 Aloe Vera - esittely ilta
Merja Kerttula esitteli Aloe Vera tuotteita villasukkakuorinnan (jalkahoidon) merkeissä. Illan päätteeksi oli pehmoisia jalkoja villasukissa. Nautimme myös kahvit/teet mokkapalojen kera.
22.10.2024 Lokakuu on puurokuu
Lokakuu on puurojen sesonkia. Keitimme kolmenlaista puuroa: talkkunaa, mustakauraa ja gluteenitonta hirssipuuroa. Keittiössä leijui kotoisa puurojen tuoksu ja puurokattiloiden porinaa säesti marttojen rupattelu. Oli mukava ilta. Joimme vielä pullakorppukahvit illan päätteeksi. Puurokuun lahjoitukset voitte tehdä Marttaliiton kansainvälisen toiminnan keräystilille: Danske Bank FI15 8000 1570 4855 90 /Marttojen kehitysyhteistyö, viite 2066. Poliisihallitus keräyslupa RA/2020/857.
5.11.2024 Joulupolku talkoot ja Siivouskuidut esittely
Teimme talkoilla Lintulammen joulupolkurastin kuusen koristeita. Tuohet ja kävyt muuttuivat jouluisiksi koristeiksi. Kiitos talkoolaisille.
Tutustumme talkoiden jälkeen Seija Erkkilän opastuksella siivouksessa käytettäviin Enjotex-kuituihin, jotka ovat saaneet Allergia-, Iho- ja Astmaliiton merkin. Kuitujen ja pelkän kylmän veden avulla puhdasta pintaa ikkunoihin, lattiaan, kylppäriin... Näimme tuotteiden käyttöä käytännössä. Illan päätteeksi oli opiston oppilaiden leipomaa mustikkapiirakkaa ja kahvia.
6.11.2024 "Tuetaan tulevaisuuden harrastajaa" -tempaus Karjasillan kirjastossa
Pidimme "Tuetaan tulevaisuuden harrastajaa" -virkkaustapahtuman Karjasillan kirjastossa. Opastimme virkkauksen perusjuttuja ja miten tehdään Novitan Aamukahvi -pannunalunen tai isoäidin neiliöitä. Kerroimme marttojen toiminnasta ja käsityön äärellä juttua riitti muutenkin.
Kevät 2024
16.1.2024 Kevään 2024 toiminnan suunnitteluilta
Aloitimme vuoden 2024 marttaillat ja toiminnan suunnittelusta oli meille kertomassa vertaismartta Kaisa Salmu Oulunsuun Martoista. Saimme ideoita marttailtojen järjestämiseen ja tietoa valtakunnallisesta marttatoiminnasta, ketjukoulutuksista ja vuoden teemoista sekä yhteisistä tapahtumista. Vinkkinä oli mm Martat 125 juhlan verkkolähetykset, 21.5.2024 Pohjois-Pohjanmaan Marttojen tuleva yhteinen "Juhlat metsässä" -tapahtuma Koitelissa, 8.6.2024 Marttapäivät Rovaniemellä. Jatkamme oman kevään toimintakalenterin suunnittelua vielä ensi kerralla.
30.1.2024 Martat sovellus ja kevään kalenteri
Jatkoimme kevään toiminnan suunnittelua. Sitten latasimme Martat sovelluksen ja tutustuimme siihen.
13.2.2024 Vuosikokous
Karjasillan Martat ry vuosikokous pidetiin 13.2.2024 klo 18.00.
27.2.2024 Intialainen ruokailta
Teimme makumatkan Intiaan ja valmistimme kookos-tofukormaa, inkivääririisiä, naan leipää ja mangolassia. Ruuassa oli sopivasti potkua - currya ja chiliä.
12.3.2024 Askarteluilta - teemana pääsiäinen
Pääsiäisen teemaan liittyen tehtiin paperimunia. Osa neuloi ja osa ompeli marttaessumallilla nimikyltin. Nautimme mämmikääretorttu kahvit. Saimme vinkkiä tulevasta kestävä muoti kurssista, joka alkaa 20.3.2024.
26.3.2024 Pääsiäisleivonta
Valmistimme lämpimät kanavoileivät, kevyen vihersalaatin ja jälkkäriksi gluteenittoman limepiirakan Himoleipurin ohjeella.
9.4.2024 Marttailta
Testattiin Novitan Wool Rescue -lankaa "tuetaan tulevaisuuden harrastajaa" tempauksen ohjeilla ja suunniteltiin tempauksen toteutusta. Teimme pannunalusia ja kokeilimme myös isoäidin neliöiden virkkausta. #martat #novitaknits
23.4.2024 Kiertokaari vierailu
Vierailimme Ruskon jätekeskuksessa. Erikoisneuvoja Mari Juntunen oli opaanamme. Keskustelimme kierrätykseen ja jätehuoltoon liittyvistä kysymyksistä. Ilta oli mielenkiintoinen ja selvensi monia kierrätykseen ja jätteiden lajitteluun liittyviä asioita ja antoi tietoa Kiertokaaren monipuolisesta toiminnasta.
7.5.2024 Kansainvälinen ruokailta
Kansainvälisen ruokaillan aikana tutustuimme eri ruokakulttuureihin: alkuruokaa (falafel, vareniki, blinit), pääruokaa (pho (naudanliha) ja nuudelit, hapankaalikeitto, monguela (kala) ja riisiä), jälkiruokaa (pudim (maitohyytelökakku), hunajakakku, vihreä papukakku sekä leipä ja pampuska). OPAOn opiskelijoita mukana illassa oli Brasialiasta, Vietnamista, Iranista, Ukrainasta ja Venäjältä. Saimme tuntea ja nauttia monipuolisen makujen ja kokemusten kimaran.
21.5.2024 Juhlat metsässä
Marttayhdistykset ja piirit järjestivät eri puolilla Suomea samaan aikaan Juhlat metsässä. Juhlimme 125 vuotta täyttävää marttajärjestöä, marttoja ja meille rakasta metsää ja lähiluontoa. Pohjois-Pohjanmaan alueen marttojen yhteinen juhlat metsässä tapahtuma oli Koitelinkoskella Kiimingissä.
Tapahtumassa oli erilaisia toiminnallisia pisteitä, joita kierrettiin omaan tahtiin sekä mukavaa yhdessäoloa luonnosta nauttien! Piirin puolesta oli pientä maisteltavaa tarjolla.
Keväällä oli myös Marttojen kestävä muoti kurssi - ohjaajana Inkeri Isola OPAOlla keskiviikkoisin
- 20.3.2024 Orientaatio aiheeseen, portfoliotyöskentelyn aloitus. Vaateteollisuuden epäkohdat. Vaatteiden eri merkitykset.
- 3.4.2024 Oma tyyli ja vaatteiden käyttöyhteydet. Omat mitat ja mittasuhteet. Kokotaulukot. Valmisvaatteiden räätälöinti itselle sopivaksi.
- 17.4.2024 Puvuston koostaminen: valmiit listat vai oma tyyli ja tarpeet? Klassikot. Miten puvuston voi koostaa kestävästi.
- 8.5.2024 Kapselivaatekaappi. Stailaus ja vaatteiden monipuolinen yhdistäminen. Huolto ja säilytys.
- 15.5.2024 Toiminnallinen kerta. Omien korjaus ja muodistusideoiden suunnittelu ja mahdollisuuksien mukaan toteutus. Portfolioiden viimeistely.
Aiempaa toimintaa - 2023
29.8.2023 Syyskauden avaus
Syksyn toiminnan suunnitelua ja kahvittelua.
12.9.2023 Kasvatuslavan sadon hyödyntäminen
Kesän aikana meidän kasvatuslava antoi satoa: kesäkurpitsaa, fenkolia, pinaattia ja timjamia sekä ruohosipulia. Kiitos kaikille lavan hoitoon osallistuneille. Illan aikana keitettiin maittavaa keittoa: maailman-parasta lipstikkakeittoa ja höyryävän makeaa lipstikkakeittoa. Keiton lisäksi oli tarjolla kesäkurpitsaleipää, jonka leipoi Liisa R. Kahvin kanssa Helena S:n leipomaa kesäkurpitsa-sitruunakakkua. Keittojen ja kakun reseptit löytyvät kuvagalleriasta.
26.9.2023 Hävikkiruoka
Hävikkiruokaillan aluksi teimme Marttojen ruokahävikkivisan, jonka myötä pääsimme kiinni illan teemaan. Seija K luennoi tarkemmin hävikistä ja keskustelimme hävikkiin liittyvistä aiheista mm mistä hävikki muodostuu ja miten itse voime siihen kotitaloudessa vaikuttaa. Illan päätti teeman mukaiset tarjoilut eli köyhät ritarit raparperiomenahillolla + kahvit/tee.
10.10.2023 Näe kotijääkaapin jämät uusin silmin
Jatkoimme hävikkiteemalla. Jokainen osallistuja toi kotijääkaapistaan jonkin ruuanjämän ja lisäksi oli käytettävissä jotain perustarvikkeita. Valmistimme monenlaisia leivonnaisia. Laadimme niistä reseptit.
Punajuuripiirakka sisälsi pohjaan: 3 dl hiivaleipäjauhoja, 1 dl kaurahiutaleita, 1 tl leivinjauhetta, ja ripaus suolaa. Kuivat aineet sekoitetaan ja lisätään n 100 g margariinia ja vettä n 3 rkl. Piirakkapohjan päälle täytteeksi laitettiin raasteena punajuurta, kukkakaalta ja valkokaalta. Mausteena käytettiin meiramia ja pippuria. Päälle raastoimme parmesaania ja lisäsimme purkillisen smetanaa.
Omenapaistoksessa oli 100 g voita, 1 dl sokeria ja 2 dl vehnäjauhoja. Ne sekoitettiin murutaikinaksi. Vuokaan lohkottiin omenia ja kanelia kerroksittain ja murukansi päälle. 200 C n 40 min uunissa ja paistos oli valmis nautittavaksi jäätelön/vanilijakastikkeen kera.
Leipäset sisälsivät 2 dl kaura/ruis puuron jämiä, 1,5 dl vettä, 1/2 pussia kuivahiivaa ja ripauksen suolaa ja 4-5 dl hiivaleipäjauhoa. Ainekset sekoitettiin taikinaksi ja tehtiin pellille kohoamaan pieniä leipäsiä. Paistoaika 8 min 220 C. Uunista ottamisen jälkeen voisulalla voitelu ja ripaus merisuolaa.
Banaaniletut syntyivät jämäbanaanista + 2 kanamunaa 1/2 tl leivinjauhetta. Ainekset soseutettiin ja paistettiin lettusiksi ja ne nautittiin heti paiston jälkeen.
Syksyisen piirakan pohja syntyi kuivahtaneista leipä/kakku muruista joihin lisättiin 2 rkl vettä ja 1 dl hiivaleipäjauhoja ja 1 dl kaurajuomaa. Täytteeksi kermaviiliä, 2 kanamunaa, raastettuna 2 porkkanaa, persimoni ja parmesaania. Mausteeksi sitruunapippuria. Taikina paineltiin tiukasti vuokaan, päälle raasteet ja sitten kermaviili munaseos, jossa mausteena sitruunapippuri. Paisto 200 C 25-35 min.
24.10.2023 Lokakuu on puurokuu
Keitimme Martta-lehden ohjeella graham-mustikkapuuroa ja paistoimme kahville murotaikina kermaviili/mustikkapiirakkaa. Puuro oli maukasta.
7.11.2023 Italialainen ruokailta
Valmistimme illan aikana italialaisia ruokia. Antipasto alkuruoka Caprin Insalata carpese eli Italian lipun värein alkusalaatti, tomaattia, mozzarellaa ja rucolaa. Primo, ensimmäinen pääruoka oli Milanon alueen resepti Risotto giallo alla milanese con fungi porcini, eli risottojen aatelia - herkkutattirisotto. Teimme myös Rooman alueen makoisan kesäkurpitsa paistoksen, Sformato di zucchine. Dolce eli illan makea lopetus oli Torta allo yogurt e pera, päärynätorttu suomalaisittain kahvin/teen kera. Buon appetito! Kiitos kaikille osallistujille maukkaasta illallisesta ja Juditille iso kiitos herkkutateista.
21.11.2023 Kauneimmat joululaulut
Osallistuimme Marttayhdistysten liiton järjestämään Kauneimmat joululaulut yhteislaulutilaisuuteen OPAOlla. Lauloimme vuoden 2023 joululaulu vihkosta toivottuja lauluja.
5.12.2023 Korttiaskartelu
Askartelimme erilaisia joulukortteja. Kotiaskarteluksi jaettiin nimikyltit pohja ja tasku marttaessu mallilla. Kotona ommellaan taskuun nappi koristeeksi (jos haluat koristeen) ja sitten tasku yliluotellaan pohjaan kiinni ja samalla langalla voi taakse jatkaa hakaneulan kiinnitykseen. Lisää taskuun nimilappu ja muista laittaa kyltti puseroon tammikuun 2024 ensimmäiseen iltaan. Essun ohje löytyy täältä, jos et ollut mukana korttiaskarteluillassa.
12.12.2023 Joulujuhla
Kokoonnuimme joulujuhlaan Ravintola Perlaan. Nautimme perinteisen jouluaterian, joka sisälsi alkuun lämmintä omena-inkivääri totia ja monipuolisen alkupalapöydän. Pääruoaksi oli kinkkua, porkkana- ja lanttulaatikkoa sekä perunoita ja kastiketta. Illan kruunasi kahvit joulutortulla. Juomaksi oloi tarjolla vettä ja kotikaljaa.
Kesä 2023
Viime kesänä aloitettua kasvatuslava toimintaa jatketaan. Nyt olemme saaneet käyttöömme syvemmän kasvatuslavan (nro 40) Karjasillan kirkkopuistosta. Suunnittelimme, että lavalle voidaan laittaa mm lipstikkaa, kesäkurpitsaa, yrttejä, pinaattia, perunaa ja samettikukkia. Satoa hyödynnetään syksyn toisessa marttaillassa 12.9.2023. Kavatuslava on kitketty ja teimme multatäydennykset. 21.5.2023 on Karjasillan kirkossa messu jonka jälkeen n. 11.30 voi aloittaa viljelyhommia. Tarvikelaatikon koodin saat, jos ilmoittaudut mukaan huoltamaan viljelmiä kesän aikana.
10.6.2023 klo 10.00 -15.00 Karjasillan pihakirppis
Osallistumme Karjasillan kesäkirppikselle la 10.6.2023 klo 10-15. Tuo aamulla hyväkuntoiset myytävät tuotteet suoraan myyntipaikallemme Uumajanpuistoon, Hiekkakuja 15. Kirppiksen tuotto menee yhdistyksellemme. Meidän whatsup:ssa on lisätietoa ja ilmoittautuminen myyntitalkoisiin. Voit varata tunnin tai pidemmänkin talkoovuoron.
.. ja Martanpäivähän on 26.7.2023.
17.1.2023 Korttipelit, lautapelit
Peli-ilta, jolloin pelasimme erilaisia korttipelejä ja ongimme kaloja.
31.1.2023 Maailman suurin marttailta
Maailman suurin martta -ilta juhli 120 -vuotta täyttävää Martat -lehteä. Juhla järjestettiin yhdessä useamman marttayhdistyksen kanssa OPAOlla. Kuulimme marttalehden historiasta ja haasteteltavana olleen toimittajan Elsi Salovaaran työstä. Askartelimme kirjanmerkit. Lopuksi ruusujen kera kokoonnuimme yhteiskuvaan. Myös PohjoisPohjanmaan marttapiirillä oli avoimet ovet.
14.2.2023 Ystävänpäivän vietto ja pullan letitystä
Kokoonnuimme ystävänpäivän merkeissä leipomaan pullaa. Ihana puheen sorina täytti keittiön. Riitta oli valmistanut kimmoisan taikinan, ja eikun kokeilemaan letitystä. Letitystapoja 4:lle säikeelle löytyi erilaisia. Nosta 3. säie ylös ja 1. säie 4:nnen oikealle puolelle. Palauta 3. säie paikalleen ja toista ... no otetaan video avuksi. Pian pellit täyttyivät erilaisista lettivehnäsistä. Paistuvan pullan huumaava tuoksu täytti keittiön. Vehnäset maistuivat kahvin ja teen kera.
28.2.2023 Kalevalan päivää
Teemana oli muistojen vaate. Saimme tutustua ja kuulla historiaa Oulunseudun, Peräpohjolan, Lavansaaren ja Kirvun puvuista. Samoin kuulimme tarinoita muistojen vaatteista ja asusteista mm vanhoista vihkikengistä, mummon mekosta, marimekoista, silkkihuivista ja laukusta. Osa vaatteista oli edelleen käytössä ja ihailimme niiden taitavia leikkauksia ja hyvää käsityön jälkeä.
14.3.2023 Aktivismi kirjonta
Ristipistoviestejä "1,5 astetta" syntyi illan aikana lupsakan puheensorinan saattelemana. Osa kirjonnoista ehdittiin jo kiinnittää pannulappuihin, mutta kotiikin jäi vielä tekemistä. Virkatun neliönmuotoisen pannulapun ohje löytyy martat.fi-sivuilta. Jalkaudumme oman aikataulun mukaan jakamaan ilmastopolitiikan terveiset alueen ehdokkaille.
28.3.2023 Vuosikokous
Karjasillan Martat ry vuosikokous pidettiin 28.3.2023 klo 18.00 alkaen. Kokoukseen osallistui 17 marttaa.
13.4.2023 Kansainvälinen ruokailta
Tutustuimme Thaimaan, Vietnamin, Uzbekistanin ja Afganistanin ruokakulttuuriin. OPAOn opiskelijat kertoivat kotimaastaan ja opastivat ruokien valmistuksessa. Teimme ja nautimme yhdessä muunmuassa vietnamilaista supga keittoa, panong curry kanaa ja thai basilika kanaa Thaimaasta sekä kevätkääryleitä ja sweet chiliä, bo khota Vietnamista plovia Keski-Aasiasta ja pinaattileipää Afganistanista. Jälkiruuaksi mm kookoshyytelöä Thaimaasta ja Vietnamista. Ilta oli mukava ja antoisa.
25.4.2023 Marttailta salaattien merkeissä
Tehtiin parsakaali salaattia, kukkakaali/vesimeloni/fetajuusto salaattia sekä riisi/kana salaattia sekä salaatinkastiketta ja leivottiin kauraleipää ja mangokääretorttua. Kukkakaali-vesimelonisalaatin ohje löytyy täältä ja mangokääretortun ohje täältä.
Kauraleipä ohje: taikinajuuri: 2,5 dl lämmintä vettä 1/2 pkt tuorehiivaa 1 rkl siirappia ja 2 dl vehnäjauhoja. Sekoita vellimäinen juuritaikina voimakkaasti ja kohota 5-10 min. Lisää kuplivaan juureen 1 tl suolaa ja 2 dl kaurahiutaleita ja vähitellen alustaen 2 dl vehjäjauhoja ja 1 rkl öljyä, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kumoa leivinpaperin päälle ja painele n 2 cm paksuiseksi pyöreäksi leiväksi, paina keskelle juomalasilla reikä. Kohota 15 min ja paista 15-20 min 200 C.
Salaatinkastike: 1,25 dl sinappia, 1,25 dl ketsuppia, 0,75 dl viinietikkaa, 1,25 dl sokeria, 1 tl suolaa, 1,5 tl valkosip.jauhetta, 0,5 tl valkopippuria, 2 dl ananasmehua, 6 dl ruokaöljyä. Sekoita kaikki aineet hyvin kastikkeeksi.
Parsakaalisalaatti: 1 kg parsakaalia, 4-5 tuoretta herkkusientä viipaloituna, 1,5 dl auringonkukan siemeniä, puolikas punasipuli siivuna, 1/2 dl rusinoita (halutessa 100 g kinkkua tai pekonia). Kastike: reilu 1,5 dl majoneesia, vajaa 0,5 dl ruskeaa sokeria, 2 rkl siiderietikkaa. Sekoita salaattiaineet kulhossa ja erikseen kastikeainekset. Lisää kastike ja sekoita hyvin salaatin joukkoon. Anna maustua 2-4 h kylmässä.
Aiempaa toimintaa syksy 2022
6.9.2022 aloitus Martta -ilta OPAOlla
Kokoonnuimme suunnittelemaan syksyn toimintaa strategiamme "Yhdessä uutta oppien" teemalla. Mukana oli 19 innokasta marttaa. Mukava puheensorina kuului ympäri pöytää, kun vaihdoimme kuulumisia. Toimintakalenteri sovittiin syksylle. Lisäksi Soile alkoi organisoimaan teatteri-iltaa, josta kuulemme seuraavassa martta-illassa, löytyykö meille sopivaa ajankohtaa Billy Elliot esitykseen. Joimme hyvät Helenan keittämät kahvit ja teet maukkaan Anittan leipoman kesäkurpitsakakun kera. Tästä se syksyn toiminta vierähti käyntiin. Tervetuloa mukaan seuraavaan sadonkorjuu teeman iltaan 20.9.2022 OPAOlle.
20.9.2022 Sadonkorjuu
Kokoonnuimme syksyn sadon merkeissä. Kasvatuslavamme tuotti kesäkurpitsaa, mutta punajuuret ja porkkanat olisivat vaatineet syvemmän kasvatusalustan. Syksyn satoa käytetiin illan raaka-aineina. Valmistimme punajuurikeittoa, siemennäkkäriä ja porkkanalevitettä. Ruokaillan päätteeksi nautimme kahvit maukkaan omenapaistoksen ja jäätelön kera.
4.10.2022 Ovikranssit
Teimme kransseja. Pohjana käytettiin koivunrisuja, puuvanteita, ja rautalankaa. Koivun oksat muotoituivat luoviksi kranssipohjiksi ja niihin taiteiltiin erilaisia syksyisiä koristeita: puolukan- ja mustikanvarvuista, kielon marjoista, kanervista ja värikkäistä lehdistä. Katso kuvat kuvagalleriasta.
18.10.2022 Puurokuu
Tarjolla oli tattaripuuroa ja Inkoon puuroa. Ohje Inkoon puuroon löytyy toimintakalenterin linkistä. Heli Similä oli paikalla kertomassa Pohjois-Pohjanmaan Marttojen toiminnasta. Keskustelimme ja kävimme läpi ideoita yhdessä myös tulevaisuuden marttatoiminnasta, yhteistyöstä yhdistyksissä ja tulevan vuoden teemaa.
Aiempaa toimintaa syksy 2021
Vuosikokous 21.9.2021 klo 18.00
Karjasillan Martat ry vuosikokous pidetään 21.9.2021 klo 18.00.
Kokouspaikka on Oulun Palvelualan Opisto Teuvo Pakkalan katu 15 90130 Oulu.
Kokouksessa käsitellään sääntöjen 8§:n määräämät asiat. Esityslista jaetaan kokouksessa.
Tiistai 28.9.2021 klo 18.00 Kello viiden tee
OPAO:lla, maistellaan erilaisia haudutettuja teelaatuja, leivotaan skonsseja ja tehdään kolmioleipiä. Illan järjestelyistä vastaavat Anitta ja Helena S.
Tiistai 12.10.2021 klo 18.00 Martta yhdistystoiminta
OPAO:lla, jutellaan martta -yhdistystoiminnasta ja vietetään lokakuun puurokuu iltaa.
https://www.martat.fi/martat/yhdistyskanava/toiminta/puurokuu/
Kahvin kanssa nautitaan puolukkapiirakkaa. Ota mukaan oma keskeneräinen käsityö, jota voit illan aikana jatkaa - kudin, virkkaus tms.
HUOM: illan aikana voit ilmoittautua hapanleipäkurssille, jonne mahtuu max 12 ensimmäistä ilmoittautunutta.
Tiistai 19.10.2021 Hapanleipäkurssi
Tarjolla oli halukkaille Marttalassa hapanjuurileipä -kurssi.
Tiistai 26.10.2021 klo 18.00 Lotta -toiminta
Tutustumme Lotta toimintaan. Illan teeman mukaan juodaan korviketta ja syödään korppuja.
Tiistai 9.11.2021 klo 18.00 Makrame
Opetellaan makramesolmuja, punotaan amppeleita. Illan järjestelyistä vastaa Liisa.
Tiistai 23.11.2021 klo 18.00 Nyyttikestit
OPAO:lla, tavataan nyyttikestien merkeissä. Tuo jotain naposteltavaa. Ilta varattu vapaalle yhdessäololle.
Lauantai 27.11.2021 klo 10.00 - 14.00 joululeivontaa
OPAO:lla leivotaan Ukkolan pipareita, leipää ja taatelikakkua. Tehdään Zinappia Tertun ja Jussin ohjeen mukaan.
Tiistai 7.12.2021 klo 18.00 Pikkujoulu
Vietetään pikkujoulu OPAOlla, tarjolla torttukahvit.