Aiempaa toimintaa  ja kuvagalleria

Syksy 2024

10.9.2024  Syksyn aloitus, marjasta on moneksi

Aloitimme syksyn toiminnan ja puhuimme lempimarjoista. Kotimaiset marjat olivat tuttuja ja suosittuja olivat mm mustikka, vadelma, hilla ja puolukka. Teimme punaiset marjat riddlen yhdessä, ja opimme taas lisää marjoista. Kävimme läpi syksyn kalenteria. Päätimme tulevasta ruokakurssista. Kotimaista kalaa olisi kiva oppia valmistamaan monipuolisesti. Samoin toivottiin joukuulle vielä tapaamista, joulukahvien merkeissä. Riitta oli leiponut illan teeman mukaisesti kolmen marjalajin piirakkaa (mustikka, puolukka, vadelma), joka maistui : ), kiitos Riitta.

24.9.2024 Karjasillan martat 70 -vuotta

Juhlistimme 70 vuotta täyttänyttä yhdistystämme. Yhdistys on rekisteröity 5.7.1954.  Kävimme läpi uunituoretta 70 vuotis historiikkia ja katselimme valokuvia. Joimme täytekakkukahvit.

8.10.2024 Aloe Vera - esittely ilta

Merja Kerttula esitteli Aloe Vera tuotteita villasukkakuorinnan (jalkahoidon) merkeissä. Illan päätteeksi oli pehmoisia jalkoja villasukissa. Nautimme myös kahvit/teet mokkapalojen kera.

22.10.2024 Lokakuu on puurokuu 

Lokakuu on puurojen sesonkia. Keitimme kolmenlaista puuroa: talkkunaa, mustakauraa ja gluteenitonta hirssipuuroa.  Keittiössä leijui kotoisa puurojen tuoksu ja puurokattiloiden porinaa säesti marttojen rupattelu. Oli mukava ilta. Joimme vielä pullakorppukahvit illan päätteeksi. Puurokuun lahjoitukset voitte tehdä Marttaliiton kansainvälisen toiminnan keräystilille: Danske Bank FI15 8000 1570 4855 90 /Marttojen kehitysyhteistyö, viite 2066. Poliisihallitus keräyslupa RA/2020/857.

5.11.2024 Joulupolku talkoot ja  Siivouskuidut esittely

Teimme talkoilla Lintulammen joulupolkurastin kuusen koristeita. Tuohet ja kävyt muuttuivat jouluisiksi koristeiksi. Kiitos talkoolaisille.

Tutustumme talkoiden jälkeen Seija Erkkilän opastuksella siivouksessa käytettäviin Enjotex-kuituihin, jotka ovat saaneet Allergia-, Iho- ja Astmaliiton merkin. Kuitujen ja pelkän kylmän veden avulla puhdasta pintaa ikkunoihin, lattiaan, kylppäriin... Näimme tuotteiden käyttöä käytännössä. Illan päätteeksi oli opiston oppilaiden leipomaa mustikkapiirakkaa ja kahvia.

6.11.2024  "Tuetaan tulevaisuuden harrastajaa" -tempaus Karjasillan kirjastossa 

Pidimme "Tuetaan tulevaisuuden harrastajaa" -virkkaustapahtuman Karjasillan kirjastossa. Opastimme virkkauksen perusjuttuja ja miten tehdään Novitan Aamukahvi -pannunalunen tai isoäidin neiliöitä. Kerroimme marttojen toiminnasta ja käsityön äärellä juttua riitti muutenkin.

Kevät 2024

16.1.2024      Kevään 2024 toiminnan suunnitteluilta

Aloitimme vuoden 2024 marttaillat ja toiminnan suunnittelusta oli meille kertomassa vertaismartta Kaisa Salmu Oulunsuun Martoista. Saimme ideoita marttailtojen järjestämiseen ja tietoa valtakunnallisesta marttatoiminnasta, ketjukoulutuksista ja vuoden teemoista sekä yhteisistä tapahtumista. Vinkkinä oli mm Martat 125 juhlan verkkolähetykset, 21.5.2024 Pohjois-Pohjanmaan Marttojen tuleva yhteinen "Juhlat metsässä" -tapahtuma Koitelissa, 8.6.2024 Marttapäivät Rovaniemellä. Jatkamme oman kevään toimintakalenterin suunnittelua vielä ensi kerralla.

30.1.2024      Martat sovellus ja kevään kalenteri

Jatkoimme kevään toiminnan suunnittelua. Sitten latasimme Martat sovelluksen ja tutustuimme siihen.

13.2.2024      Vuosikokous

Karjasillan Martat ry vuosikokous pidetiin 13.2.2024 klo 18.00.

27.2.2024 Intialainen ruokailta

Teimme makumatkan Intiaan ja valmistimme kookos-tofukormaa, inkivääririisiä, naan leipää ja mangolassia. Ruuassa oli sopivasti potkua - currya ja chiliä. 

12.3.2024 Askarteluilta - teemana pääsiäinen

Pääsiäisen teemaan liittyen tehtiin paperimunia. Osa neuloi ja osa ompeli marttaessumallilla nimikyltin.  Nautimme mämmikääretorttu kahvit. Saimme vinkkiä tulevasta kestävä muoti kurssista, joka alkaa 20.3.2024.  

26.3.2024 Pääsiäisleivonta

Valmistimme lämpimät kanavoileivät, kevyen vihersalaatin ja jälkkäriksi gluteenittoman limepiirakan Himoleipurin ohjeella

9.4.2024 Marttailta 

Testattiin Novitan Wool Rescue -lankaa "tuetaan tulevaisuuden harrastajaa" tempauksen ohjeilla ja suunniteltiin tempauksen toteutusta.  Teimme pannunalusia ja  kokeilimme myös isoäidin neliöiden virkkausta.  #martat #novitaknits

23.4.2024  Kiertokaari vierailu 

Vierailimme Ruskon jätekeskuksessa. Erikoisneuvoja Mari Juntunen oli opaanamme. Keskustelimme kierrätykseen ja jätehuoltoon liittyvistä kysymyksistä. Ilta oli mielenkiintoinen ja selvensi monia kierrätykseen ja jätteiden lajitteluun liittyviä asioita ja antoi tietoa Kiertokaaren monipuolisesta toiminnasta. 

7.5.2024 Kansainvälinen ruokailta 

Kansainvälisen ruokaillan aikana tutustuimme eri ruokakulttuureihin: alkuruokaa (falafel, vareniki, blinit), pääruokaa (pho (naudanliha) ja nuudelit, hapankaalikeitto, monguela (kala) ja riisiä), jälkiruokaa (pudim (maitohyytelökakku), hunajakakku, vihreä papukakku sekä leipä ja pampuska). OPAOn opiskelijoita mukana illassa oli Brasialiasta, Vietnamista, Iranista, Ukrainasta ja Venäjältä. Saimme tuntea ja nauttia monipuolisen makujen ja kokemusten kimaran. 

21.5.2024      Juhlat metsässä 

Marttayhdistykset ja piirit järjestivät eri puolilla Suomea samaan aikaan Juhlat metsässä. ​Juhlimme 125 vuotta täyttävää marttajärjestöä, marttoja ja meille rakasta metsää ja lähiluontoa. ​ Pohjois-Pohjanmaan alueen marttojen yhteinen juhlat metsässä  tapahtuma oli Koitelinkoskella Kiimingissä. 
Tapahtumassa oli erilaisia toiminnallisia pisteitä, joita kierrettiin omaan tahtiin sekä mukavaa yhdessäoloa luonnosta nauttien! Piirin puolesta oli pientä maisteltavaa tarjolla. 
 

Keväällä oli myös Marttojen kestävä muoti kurssi -   ohjaajana Inkeri Isola OPAOlla keskiviikkoisin 

  • 20.3.2024  Orientaatio aiheeseen, portfoliotyöskentelyn aloitus. Vaateteollisuuden epäkohdat. Vaatteiden eri merkitykset.
  • 3.4.2024  Oma tyyli ja vaatteiden käyttöyhteydet. Omat mitat ja mittasuhteet. Kokotaulukot. Valmisvaatteiden räätälöinti itselle sopivaksi.
  • 17.4.2024  Puvuston koostaminen: valmiit listat vai oma tyyli ja tarpeet? Klassikot. Miten puvuston voi koostaa kestävästi.
  • 8.5.2024  Kapselivaatekaappi. Stailaus ja vaatteiden monipuolinen yhdistäminen. Huolto ja säilytys.
  • 15.5.2024  Toiminnallinen kerta. Omien korjaus ja muodistusideoiden suunnittelu ja mahdollisuuksien mukaan toteutus. Portfolioiden viimeistely.

Aiempaa toimintaa  -  2023

29.8.2023 Syyskauden avaus

Syksyn toiminnan suunnitelua ja kahvittelua. 

12.9.2023 Kasvatuslavan sadon hyödyntäminen

Kesän aikana meidän kasvatuslava antoi satoa: kesäkurpitsaa, fenkolia, pinaattia ja timjamia sekä ruohosipulia. Kiitos kaikille lavan hoitoon osallistuneille.  Illan aikana keitettiin maittavaa keittoa: maailman-parasta lipstikkakeittoa ja höyryävän makeaa lipstikkakeittoa.  Keiton lisäksi oli tarjolla kesäkurpitsaleipää, jonka leipoi Liisa R. Kahvin kanssa Helena S:n leipomaa kesäkurpitsa-sitruunakakkua. Keittojen ja kakun reseptit löytyvät kuvagalleriasta.

26.9.2023 Hävikkiruoka

Hävikkiruokaillan aluksi teimme Marttojen ruokahävikkivisan, jonka myötä pääsimme kiinni illan teemaan. Seija K luennoi tarkemmin hävikistä ja keskustelimme hävikkiin liittyvistä aiheista mm mistä hävikki muodostuu ja miten itse voime siihen kotitaloudessa vaikuttaa. Illan päätti teeman mukaiset tarjoilut eli köyhät ritarit raparperiomenahillolla + kahvit/tee.

10.10.2023 Näe kotijääkaapin jämät uusin silmin

Jatkoimme hävikkiteemalla. Jokainen osallistuja toi kotijääkaapistaan jonkin ruuanjämän ja lisäksi oli käytettävissä jotain perustarvikkeita.  Valmistimme  monenlaisia leivonnaisia. Laadimme niistä reseptit.

Punajuuripiirakka sisälsi pohjaan: 3 dl hiivaleipäjauhoja, 1 dl kaurahiutaleita, 1 tl leivinjauhetta, ja ripaus suolaa. Kuivat aineet sekoitetaan ja lisätään n 100 g margariinia ja vettä n 3 rkl. Piirakkapohjan päälle täytteeksi laitettiin raasteena punajuurta, kukkakaalta ja valkokaalta. Mausteena käytettiin meiramia ja pippuria. Päälle raastoimme parmesaania ja lisäsimme purkillisen smetanaa. 

Omenapaistoksessa oli 100 g voita, 1 dl sokeria ja 2 dl vehnäjauhoja. Ne sekoitettiin murutaikinaksi. Vuokaan lohkottiin omenia ja kanelia kerroksittain ja murukansi päälle. 200 C n 40 min uunissa ja paistos oli valmis nautittavaksi jäätelön/vanilijakastikkeen kera.

Leipäset sisälsivät 2 dl kaura/ruis puuron jämiä, 1,5 dl vettä, 1/2 pussia kuivahiivaa ja ripauksen suolaa ja 4-5 dl hiivaleipäjauhoa. Ainekset sekoitettiin taikinaksi ja tehtiin pellille kohoamaan pieniä leipäsiä. Paistoaika 8 min 220 C. Uunista ottamisen jälkeen voisulalla voitelu ja ripaus merisuolaa.

Banaaniletut syntyivät jämäbanaanista + 2 kanamunaa 1/2 tl leivinjauhetta. Ainekset soseutettiin ja paistettiin lettusiksi ja ne nautittiin heti paiston jälkeen.

Syksyisen piirakan pohja syntyi kuivahtaneista leipä/kakku muruista joihin lisättiin 2 rkl vettä ja 1 dl hiivaleipäjauhoja ja 1 dl kaurajuomaa. Täytteeksi kermaviiliä, 2 kanamunaa, raastettuna 2 porkkanaa, persimoni ja parmesaania. Mausteeksi sitruunapippuria.  Taikina paineltiin tiukasti vuokaan, päälle raasteet ja sitten kermaviili munaseos, jossa mausteena sitruunapippuri.  Paisto 200 C 25-35 min.

24.10.2023  Lokakuu on puurokuu

Keitimme Martta-lehden ohjeella graham-mustikkapuuroa ja paistoimme kahville murotaikina kermaviili/mustikkapiirakkaa. Puuro oli maukasta.

7.11.2023  Italialainen ruokailta

Valmistimme illan aikana italialaisia ruokia. Antipasto alkuruoka Caprin Insalata carpese eli Italian lipun värein alkusalaatti, tomaattia, mozzarellaa ja rucolaa. Primo, ensimmäinen pääruoka oli Milanon alueen resepti Risotto giallo alla milanese con fungi porcini, eli risottojen aatelia - herkkutattirisotto. Teimme myös Rooman alueen makoisan kesäkurpitsa paistoksen, Sformato di zucchine.  Dolce eli illan makea lopetus oli Torta allo yogurt e pera, päärynätorttu suomalaisittain kahvin/teen kera. Buon appetito! Kiitos kaikille osallistujille maukkaasta illallisesta ja Juditille iso kiitos herkkutateista.

21.11.2023  Kauneimmat joululaulut

Osallistuimme Marttayhdistysten liiton järjestämään Kauneimmat joululaulut yhteislaulutilaisuuteen OPAOlla.  Lauloimme vuoden 2023 joululaulu vihkosta toivottuja lauluja.

5.12.2023  Korttiaskartelu

Askartelimme erilaisia joulukortteja. Kotiaskarteluksi jaettiin nimikyltit pohja ja tasku marttaessu mallilla. Kotona ommellaan taskuun nappi koristeeksi (jos haluat koristeen) ja sitten tasku yliluotellaan pohjaan kiinni ja samalla langalla voi taakse jatkaa hakaneulan kiinnitykseen. Lisää taskuun nimilappu ja muista laittaa kyltti puseroon tammikuun 2024 ensimmäiseen iltaan.  Essun ohje löytyy täältä, jos et ollut mukana korttiaskarteluillassa.

12.12.2023  Joulujuhla 

Kokoonnuimme joulujuhlaan Ravintola Perlaan. Nautimme perinteisen jouluaterian, joka sisälsi alkuun lämmintä omena-inkivääri totia ja monipuolisen alkupalapöydän.  Pääruoaksi oli kinkkua, porkkana- ja lanttulaatikkoa sekä perunoita ja kastiketta. Illan kruunasi kahvit joulutortulla.  Juomaksi oloi tarjolla vettä ja kotikaljaa. 

Kesä 2023 

Viime kesänä aloitettua kasvatuslava toimintaa jatketaan. Nyt olemme saaneet käyttöömme syvemmän kasvatuslavan (nro 40) Karjasillan kirkkopuistosta. Suunnittelimme, että lavalle voidaan laittaa mm lipstikkaa, kesäkurpitsaa, yrttejä, pinaattia, perunaa ja samettikukkia. Satoa hyödynnetään syksyn toisessa marttaillassa 12.9.2023. Kavatuslava on kitketty ja teimme multatäydennykset.  21.5.2023 on Karjasillan kirkossa messu jonka jälkeen n. 11.30 voi aloittaa viljelyhommia. Tarvikelaatikon koodin saat, jos ilmoittaudut mukaan huoltamaan viljelmiä kesän aikana.

10.6.2023 klo 10.00 -15.00 Karjasillan pihakirppis

Osallistumme Karjasillan kesäkirppikselle la 10.6.2023 klo 10-15. Tuo aamulla hyväkuntoiset myytävät tuotteet suoraan myyntipaikallemme Uumajanpuistoon, Hiekkakuja 15.  Kirppiksen tuotto menee yhdistyksellemme. Meidän whatsup:ssa on lisätietoa ja ilmoittautuminen myyntitalkoisiin. Voit varata tunnin tai pidemmänkin talkoovuoron. 

.. ja Martanpäivähän on 26.7.2023. 

17.1.2023  Korttipelit, lautapelit

Peli-ilta, jolloin pelasimme erilaisia korttipelejä ja ongimme kaloja. 

31.1.2023  Maailman suurin marttailta 

Maailman suurin martta -ilta juhli 120 -vuotta täyttävää Martat -lehteä. Juhla järjestettiin yhdessä useamman marttayhdistyksen kanssa OPAOlla.  Kuulimme marttalehden historiasta ja haasteteltavana olleen  toimittajan Elsi Salovaaran työstä. Askartelimme kirjanmerkit. Lopuksi ruusujen kera kokoonnuimme yhteiskuvaan. Myös PohjoisPohjanmaan marttapiirillä oli avoimet ovet.

14.2.2023  Ystävänpäivän vietto ja pullan letitystä

Kokoonnuimme ystävänpäivän merkeissä leipomaan pullaa. Ihana puheen sorina täytti keittiön. Riitta oli valmistanut kimmoisan taikinan, ja eikun kokeilemaan letitystä. Letitystapoja 4:lle säikeelle löytyi erilaisia.  Nosta 3. säie ylös ja 1. säie 4:nnen oikealle puolelle. Palauta 3. säie paikalleen  ja toista ... no otetaan video avuksi. Pian pellit täyttyivät erilaisista lettivehnäsistä. Paistuvan pullan huumaava tuoksu täytti keittiön. Vehnäset maistuivat kahvin ja teen kera.

28.2.2023 Kalevalan päivää

Teemana oli muistojen vaate. Saimme tutustua ja kuulla historiaa Oulunseudun, Peräpohjolan, Lavansaaren ja Kirvun puvuista.  Samoin kuulimme tarinoita muistojen vaatteista ja asusteista mm vanhoista vihkikengistä, mummon mekosta, marimekoista, silkkihuivista ja laukusta.  Osa vaatteista oli edelleen käytössä ja ihailimme niiden taitavia leikkauksia ja hyvää käsityön jälkeä.

14.3.2023 Aktivismi kirjonta

Ristipistoviestejä "1,5 astetta" syntyi illan aikana lupsakan puheensorinan saattelemana.  Osa kirjonnoista ehdittiin jo kiinnittää pannulappuihin, mutta kotiikin jäi vielä tekemistä.  Virkatun neliönmuotoisen pannulapun ohje löytyy martat.fi-sivuilta. Jalkaudumme oman aikataulun mukaan jakamaan ilmastopolitiikan terveiset alueen ehdokkaille.

28.3.2023 Vuosikokous

Karjasillan Martat ry vuosikokous pidettiin 28.3.2023 klo 18.00 alkaen. Kokoukseen osallistui 17 marttaa.

13.4.2023 Kansainvälinen ruokailta 

Tutustuimme Thaimaan, Vietnamin, Uzbekistanin ja Afganistanin ruokakulttuuriin. OPAOn opiskelijat kertoivat kotimaastaan ja opastivat ruokien valmistuksessa.  Teimme ja nautimme yhdessä muunmuassa vietnamilaista supga keittoa, panong curry kanaa ja thai basilika kanaa Thaimaasta sekä kevätkääryleitä ja sweet chiliä, bo khota Vietnamista plovia  Keski-Aasiasta ja pinaattileipää Afganistanista. Jälkiruuaksi mm kookoshyytelöä Thaimaasta ja Vietnamista. Ilta oli mukava ja antoisa.

25.4.2023 Marttailta salaattien merkeissä

Tehtiin parsakaali salaattia, kukkakaali/vesimeloni/fetajuusto salaattia sekä riisi/kana salaattia sekä salaatinkastiketta ja leivottiin kauraleipää ja mangokääretorttua.  Kukkakaali-vesimelonisalaatin ohje löytyy täältä ja mangokääretortun ohje täältä

Kauraleipä ohje: taikinajuuri: 2,5 dl lämmintä vettä 1/2 pkt tuorehiivaa 1 rkl siirappia ja 2 dl vehnäjauhoja. Sekoita vellimäinen juuritaikina voimakkaasti ja kohota 5-10 min. Lisää kuplivaan juureen 1 tl suolaa ja 2 dl kaurahiutaleita ja vähitellen alustaen 2 dl vehjäjauhoja ja 1 rkl öljyä, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kumoa leivinpaperin päälle ja painele n 2 cm paksuiseksi pyöreäksi leiväksi, paina keskelle juomalasilla reikä. Kohota 15 min ja paista 15-20 min 200 C.

Salaatinkastike: 1,25 dl sinappia, 1,25 dl ketsuppia, 0,75 dl viinietikkaa, 1,25 dl sokeria, 1 tl suolaa, 1,5 tl valkosip.jauhetta, 0,5 tl valkopippuria, 2 dl ananasmehua, 6 dl ruokaöljyä.  Sekoita kaikki aineet hyvin kastikkeeksi.

Parsakaalisalaatti: 1 kg parsakaalia, 4-5 tuoretta herkkusientä viipaloituna, 1,5 dl auringonkukan siemeniä, puolikas punasipuli siivuna, 1/2 dl rusinoita (halutessa 100 g kinkkua tai pekonia). Kastike: reilu 1,5 dl majoneesia, vajaa 0,5 dl ruskeaa sokeria, 2 rkl siiderietikkaa. Sekoita salaattiaineet kulhossa ja erikseen kastikeainekset. Lisää kastike ja sekoita hyvin salaatin joukkoon. Anna maustua 2-4 h kylmässä.

Aiempaa toimintaa syksy 2022

 6.9.2022 aloitus Martta -ilta OPAOlla

Kokoonnuimme suunnittelemaan syksyn toimintaa strategiamme "Yhdessä uutta oppien" teemalla. Mukana oli 19 innokasta marttaa. Mukava puheensorina kuului ympäri pöytää, kun vaihdoimme kuulumisia. Toimintakalenteri sovittiin syksylle. Lisäksi Soile alkoi organisoimaan teatteri-iltaa, josta kuulemme seuraavassa martta-illassa, löytyykö meille sopivaa ajankohtaa Billy Elliot esitykseen. Joimme hyvät Helenan keittämät kahvit ja teet maukkaan Anittan leipoman kesäkurpitsakakun kera. Tästä se syksyn toiminta vierähti käyntiin. Tervetuloa mukaan seuraavaan sadonkorjuu teeman iltaan 20.9.2022 OPAOlle.

20.9.2022 Sadonkorjuu

Kokoonnuimme syksyn sadon merkeissä. Kasvatuslavamme tuotti kesäkurpitsaa, mutta punajuuret ja porkkanat olisivat vaatineet syvemmän kasvatusalustan. Syksyn satoa käytetiin illan raaka-aineina. Valmistimme punajuurikeittoa, siemennäkkäriä ja porkkanalevitettä. Ruokaillan päätteeksi nautimme kahvit maukkaan omenapaistoksen ja jäätelön kera.

4.10.2022 Ovikranssit

Teimme kransseja. Pohjana käytettiin koivunrisuja, puuvanteita, ja rautalankaa. Koivun oksat muotoituivat luoviksi kranssipohjiksi ja niihin taiteiltiin erilaisia syksyisiä koristeita: puolukan- ja mustikanvarvuista, kielon marjoista, kanervista ja värikkäistä lehdistä. Katso kuvat kuvagalleriasta.

18.10.2022 Puurokuu

Tarjolla oli tattaripuuroa ja Inkoon puuroa. Ohje Inkoon puuroon löytyy toimintakalenterin linkistä. Heli Similä oli paikalla kertomassa Pohjois-Pohjanmaan Marttojen toiminnasta. Keskustelimme ja kävimme läpi ideoita yhdessä myös tulevaisuuden marttatoiminnasta, yhteistyöstä yhdistyksissä ja tulevan vuoden teemaa.

Aiempaa toimintaa syksy 2021

Vuosikokous 21.9.2021 klo 18.00

Karjasillan Martat ry vuosikokous pidetään 21.9.2021 klo 18.00.
Kokouspaikka on Oulun Palvelualan Opisto Teuvo Pakkalan katu 15 90130 Oulu.
Kokouksessa käsitellään sääntöjen 8§:n määräämät asiat. Esityslista jaetaan kokouksessa.

Tiistai 28.9.2021 klo 18.00 Kello viiden tee 

OPAO:lla, maistellaan erilaisia haudutettuja teelaatuja, leivotaan skonsseja ja tehdään kolmioleipiä. Illan järjestelyistä vastaavat Anitta ja Helena S.

Tiistai 12.10.2021 klo 18.00 Martta yhdistystoiminta

OPAO:lla, jutellaan martta -yhdistystoiminnasta ja vietetään lokakuun puurokuu iltaa.
https://www.martat.fi/martat/yhdistyskanava/toiminta/puurokuu/
Kahvin kanssa nautitaan puolukkapiirakkaa. Ota mukaan oma keskeneräinen käsityö, jota voit illan aikana jatkaa - kudin, virkkaus tms.
HUOM: illan aikana voit ilmoittautua hapanleipäkurssille, jonne mahtuu max 12 ensimmäistä ilmoittautunutta.

Tiistai 19.10.2021 Hapanleipäkurssi

Tarjolla oli halukkaille Marttalassa hapanjuurileipä -kurssi. 

Tiistai 26.10.2021 klo 18.00 Lotta -toiminta

Tutustumme Lotta toimintaan. Illan teeman mukaan juodaan korviketta ja syödään korppuja.

Tiistai 9.11.2021 klo 18.00 Makrame

Opetellaan makramesolmuja, punotaan amppeleita. Illan järjestelyistä vastaa Liisa.

Tiistai 23.11.2021 klo 18.00 Nyyttikestit

OPAO:lla, tavataan nyyttikestien merkeissä. Tuo jotain naposteltavaa. Ilta varattu vapaalle yhdessäololle.

Lauantai 27.11.2021 klo 10.00 - 14.00 joululeivontaa

OPAO:lla leivotaan Ukkolan pipareita, leipää ja taatelikakkua. Tehdään Zinappia Tertun ja Jussin ohjeen mukaan.

Tiistai 7.12.2021 klo 18.00 Pikkujoulu

Vietetään pikkujoulu OPAOlla, tarjolla torttukahvit.